Mótburður avdúkar tey, sum ikki eru tíni sonnu vinfólk
- Aristoteles
local.fo

News in English

Innlendis ítróttur

Mogens Palle umhugsar at skipa fyri eini HM-boksikapping í Føroyum við Sarah Mahfoud, verður sagt í tíðindaskrivi sent VP.

Boksepromotor Mogens Palle har planer om at arrangere et historisk boksestævne i Tórshavn med færøskfødte Sarah Mahfoud i hovedrollen, hvis der kan skaffes sponsorer til projektet.

Efter en overbevisende sejr den 18. november i Nykøbing Falster over den verdensrangerede Bukiwe Nonina fra Sydafrika er færøskfødte Sarah Mahfoud kommet et afgørende skridt nærmere en officiel VM-kamp i professionel boksning.

Sarah Mahfoud, som med sejren erobrede IBF’s interkontinentale mesterskab i fjervægt, vandt samtidig retten til en snarlig VM-titelkamp i det anerkendte forbund International Boxing Federation.

Den færøskfødte bokser er også højt rangeret på de øvrige verdensranglister samt nummer 1 på europaranglisten, og de flotte placeringer åbner derfor dørene op for en snarlig VM-kamp til den 29-årige bokser. Hendes boksepromotor Mogens Palle overvejer i den forbindelse at sætte alt ind på at skaffe en sådan VM-kamp til Sarah i enten København eller Tórshavn på Færøerne i løbet af 2019.

Sarah Mahfouds mor er færing og kommer fra bygden Vestmanna, og Sarah Mahfoud er også født på Færøerne, hvor hun tilbragte de første år af sit liv, inden familien flyttede til Danmark. Hun besøger ofte Færøerne og familiemedlemmer på øerne hvert år og taler endvidere flydende færøsk og har flere gange trænet på de nordatlantiske øer før vigtige boksekampe.

”Jeg vil meget gerne opfylde Sarahs drøm om en VM-kamp, som jeg håber på, at en dansk tv-kanal vil transmittere. En sådan kamp kan finde sted i København. Men jeg tænker, at den også kan være en del af en spændende sportsbegivenhed i Tórshavn på Færøerne, hvor Sarah Mahfoud er vokset op, og som hun holder så meget af. Det vil være en historisk begivenhed, og det kunne være smukt at se Færøernes flag blive båret ind og høre Færøernes nationalsang blive afspillet før en VM-kamp med Færøernes første professionelle bokser i bokseringen,” siger Mogens Palle, som forestiller sig, at det professionelle boksestævne med flere internationale kampe på programmet kunne blive suppleret med en par lokale færøske boksere fra Tórshavns bokseklub. 

Hvis idéen skal realiseres, er det dog noget, der kræver økonomisk opbakning fra lokale sponsorer, da det er et projekt med en række ekstraordinære praktiske udfordringer og udgifter.

”Det koster naturligvis en del at skaffe en regerende verdensmester til Færøerne samt en del ekstra i rejseudgifter at fragte et hold af danske og udenlandske boksere til Tórshavn til et sådant VM-arrangement. Derfor håber jeg, at der er lokale sponsorer, som har lyst til at støtte op og være med til at sponsere projektet. Jeg håber på en tilsvarende velvilje fra myndighederne eller det lokale bystyre. Til gengæld tror jeg også, at der ligger en stor kulturel og kommerciel værdi i at få en så interessant begivenhed til Færøerne. Det vil give genlyd i den internationale bokseverden, især hvis det lykkes at få den første færøske verdensmester i professionel boksning,” siger Mogens Palle, som mener, at Sarah Mahfoud er en fremragende ambassadør for både boksesporten og for Færøerne.

Sarah Mahfoud, som i 2016 overraskede hele Danmark ved at vinde tv-konkurrencen 'Vild med dans', beviste allerede som amatørbokser, at hun har store evner i en boksering med både danske og nordiske mesterskaber samt deltagelse ved VM for amatører. Hun er ubesejret som professionel med 8 sejre i træk og jagter som sagt nu en VM-kamp.

Fakta om Sarah Mahfoud
* Født: Den 29. september 1989 i Tórshavn, Færøerne (29 år)
* Rekordliste: 8-0 (3 KO)
* Aktuelle rangeringer: Nr. 1 på europaranglisten (EBU), IBF Interkontinental mester, Nr. 4 hos WBA, Nr. 5 hos WBC.
* Vægtklasse: Fjervægt (57 kilo)
* Højde: 165 cm.
* Træner: Steen F. Sørensen/Mads Sørensen
* Debutkamp som professionel: 11. februar 2017
* Amatørkarriere: 55 kampe, 3 gange dansk mester, 2 gange nordisk mester (fjervægt, elite) * Storesøster til boksetalentet Allan Mahfoud, som debuterer som professionel bokser den 15. september.

Fakta om promotor Mogens Palle
* Født: Den 14. marts 1934 i København, Danmark (84 år).
* Arrangerede sit første professionelle boksestævne den 7. november 1957 i KB Hallen. 
* Har skabt 33 europamestre og et stort antal verdensmestre herunder Ayub Kalule, Magne Havnaa, Johnny Bredahl, Jimmi Bredahl, Gert Bo Jacobsen, Mikkel Kessler, Anita Christensen m.fl.
* Har lavet kampe i Danmark med boksestjerner som blandt andre Mike Tyson, Carlos Monzon, Larry Holmes, Emile Griffith, Ken Buchanan og John Conteh og fungeret som europæisk manager for Sonny Liston.
* Optaget i International Boxing Hall of Fame i USA i 2008.
* Står i dag i spidsen for Danish Fight Night-stalden med mange talentfulde boksere.

Læs mere om Danish Fight Night på Facebooktrýst her

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo