Trúgv teimum sum siga seg leita eftir sannleikanum. Ivast í teimum sum siga seg hava funnið hann
- André Gide, franskur rithøvundur
Bøkur

Efter succesdebuten med krimithrilleren ”Ensom Ulv” er Tommy Thorsteinsson klar med efterfølgeren ”Havhvepsen”. Denne gang foregår handlingen i blandt andet Sønderjylland, Vejle, København og på Mallorca. Havhvepsen udkommer d. 15. marts.

Tilbage i oktober 2017 udkom 53-årige Tommy Thorsteinsson med sin første roman. ”Ensom Ulv” var en til tider hårdkogt krimi der havde sit omdrejningspunkt i afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Det samme er tilfældet med bog nummer to i rækken, der byder på ”gensyn” med kriminalbetjentene Anna Blaafalk, Victor Bach og Anders Axelsen. Og selvom ”Havhvepsen” fortsætter hvor ”Ensom Ulv” slap, så kan nye læsere sagtens hoppe på her.

Handlingen
Havhvepsen er et af verdens farligste dyr.

Dens gift fører til en hurtig og smertefuld død!

En intelligent og skruppelløs hacker er på spil i dansk erhvervsliv. Hackeren går målrettet efter velhavende erhvervsfolk, der bærer pacemaker. En afslappende ferietur til Mallorca ender med et kynisk angreb, og snart kan hackeren skrive morder på visitkortet.

Under ledelse af drabschef Victor Bach kæmper efterforskerne med at identificere gerningsmanden. Samtidig kæmper Anna Blaafalk med eftervirkningerne af sommerens likvideringsforsøg og et dødsfald i familien.

De dramatiske scener udspiller sig i blandt andet Sønderborg, København, Vejle, i Palma på Mallorca samt ved Højer Sluse, Vidåen samt Trylleskoven ved Køge.

Tommy Thorsteinsson fik ideen til titlen fra sin søn, der havde set en dokumentarudsendelse om havhvepsen på tv.

- Han forslog, at havhvepsen skulle have en rolle i bogen. Det er et af verdens farligste dyr, og et enkelt bid kan være dødbringende. Den ide var den sidste brik i plottet, fortæller forfatteren, der bor i Vejle.

Havhvepsen er en gople, og er altså i familie med en vandmand eller en brandmand, som vi kender fra vores breddegrader. Havhvepsen adskiller sig væsentligt, da den med sine op til tre meter lange arme og 24 øjne aktivt opsøger sit bytte. Et bid er ekstremt smertefuldt og ofte dødbringende. Heldigvis holder dyret til i området omkring det Indiske Ocean samt i området ved den tropiske del af Stillehavet.

Den svære toer
Forventningerne til den nye bog er store. ”Ensom Ulv” har nemlig fået ekstremt flotte ord med på vejen fra stort set samtlige anmeldere. Især bloggerne var vilde med debutbogen.

• ”Ensom Ulv” er en fantastisk fortælling om menneskeskæbner og terror. Hvis du ikke har læst den endnu, så skynd dig at gøre det, skrev www.fruthulstrup.dk.

• Thorsteinsson er god til at beskrive både omgivelser og personer. Det er desuden tydeligt at han har lavet en god research inden tilblivelsen af bogen, som er med til at give en mere autentisk læseoplevelse. “Ensom ulv” er en af de krimier som fangede mig fra første side og holdt min interesse helt til sidste side var læst, skrev www.sidsesbogreol.dk.

• Personerne i romanen holder 100 % og forfatteren har fået skabt nogle hovedpersoner, med menneskelige egenskaber, der gør læsningen interessant og nærværende, skrev www.bogfidusen.dk.

Det er disse ord, som Tommy Thorsteinsson nu skal følge op på. Og han har da også lige gjort sig lidt ekstra umage med efterfølgeren. Han hentede i etteren stor ros for sin grundige research, og det er der ikke slækket på nu.

- Jeg har gjort alt, hvad jeg kan for at gøre handlingen så realistisk og troværdig som muligt. Jeg har besøgt alle de lokaliteter, hvor bogen udspiller sig. Jeg har interviewet hjertespecialister, studeret havhvepsen indgående og fået personer der ved noget om politiarbejde til at læse mig lidt over skulderen, fortæller han.

Tommy Thorsteinsson ser nu frem til at høre, hvad læserne og anmelderne synes om bogen. Men mavefornemmelsen er god. Tilbagemeldingerne fra de heldige, der har fået lov til at læse lidt med undervejs er nemlig gode.

Og noget af benarbejdet bliver nemmere nu. Tilbage i 2017 var han et totalt ubeskrevet og ukendt navn. I dag har Tommy Thorsteinsson omkring 2000 følgere på Facebook og Instagram. Og her ser man frem til den nye bog.

Havhvepsen udkommer d. 15. marts
”Havhvepsen” udkommer på forlaget Forfatterskabet d. 15. marts 2019. Bogen kan allerede nu forudbestilles hos din lokale boghandler eller online på nettet, og fra starten af april kan du så lytte til ”Havhvepsen” som lydbog hos blandt andre Mofibo og Storytel.

Som ved ”Ensom Ulv” er det en af Danmarks absolut bedste oplæsere, Torben Sekov, der ligger stemme til. Sekov har netop afsluttet indlæsningen, og ifølge ham så er der noget at se frem til.

- Plottet er godt, og det har været en nydelse at læse bogen. Tak for nogle gode timer i selskab med det ækle dyr, skriver Torben Sekov i en mail.

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo