Endamálið við allari almannahjálp átti at verið, mest møguligt, at gjørt hjálpina óneyðuga
- Ronald Reagan

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Merkisdagar

Jørgen Holme, administrerende direktør og CEO, Gentofte, fylder 60 år fredag 9. april.

Fødselaren er bankuddannet (1981-83) fra Sparekassen SDS i Aarhus, som er hans fødeby og det sted, hvor han voksede op. Herefter tog han en cand. oecon. på Aarhus Universitet med management og økonomi som specialer og har desuden læst MBA på Cranfield School of Management i England.

I en årrække herefter koncentrerede hans karriereforløb sig om SAS og SEB Cards (Diners Card, Eurocard m.fl.), hvor han begge steder beklædte ledende stillinger. Afstikkere har han gjort til både Air Greenland og Spanair.

I 2013 blev han headhuntet til det kriseramte, færøske Atlantic Airways, hvor han gennemførte en vellykket turn-around, og en lignende opgave, men i langt større format, ventede herefter i København hos charterflyselskabet Jet Time, der på grund af overekspansion, med en snørklet kompleksitet og for mange platforme til følge, ligeledes befandt sig på randen af konkurs.

Ved at formindske personalestaben med ca. 600 medarbejdere samt reducere antallet af fly fra omkring 30 til kun fem undgik selskabet med nød og næppe konkurs, men dog kun frem til år 2020, hvor corona-epidemien gav nye udfordringer og tvang virksomheden til at strække våben.

Selskabets hovedaktionær, forretningsmanden Lars Thuesen, i erhvervskredse kendt som en investor med vekslende succes, lykkedes med at finde kapital til endnu et forsøg på at få Jet-Time, nu med bindestreg, i luften, og Jørgen Holme stillede sig, efter nogen betænkning, igen til rådighed som CEO.

Fødselaren har ry for, udenfor coronatider, at være i stand til at kunne udskille sammenlåste positioner og føre dem sikkert i havn. Han er en mand uden store armbevægelser, der hylder begreber som ydmyghed, ordentlighed samt præcision, og betegnes af sine omgivelser som driftssikker i operativ henseende. Derfor var det med tunge skridt, han i begyndelsen af marts for første gang i sit liv måtte gå til Skifteretten med en konkursbegæring. 'Det var ikke blot første gang, men forhåbentligt også sidste,' lød hans kommentar.

Den store fødselsdagsreception venter han med, til han fylder 70, dels på grund af det aktuelle forsamlingsforbud, dels fordi han finder det upassende med en reception ovenpå fyringen af flere hundrede medarbejdere.

Helst af alt havde han set, at hans nu runde fødselsdag ikke var kommet pressen for ører, så den kunne være passeret i stilhed. Han vil give interview først senere på foråret, når firmaet har truffet beslutning om fremtiden, der måske også kommer til at inkludere et samarbejde med Apollo's luftfartsselskab.

Fejring af dagen indskrænker han til at medbringe morgenbrød til den snes medarbejdere, der er tilbage i firmaet, samt til middag med familien fredag aften.

PREBEN JACK PETERSEN

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo