Ver trúfastur í smátingunum, tí tað er har, styrkin hjá okkum øllum liggur
- Móðir Teresa

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Merkisdagar

Í morgin fyllir kendi læknin Jóhan Poulsen 70 ár. Jóhan Poulsen er serútbúgvin robotskurðlækni, eitt fakøki hann hevur verið við at ment á Aalborg Sygehus og Kings College Hospital.

Niðanfyri prenta við greinina í sambandi við at Jóhan Poulsen fyllir 70, sum stóð at lesa í NordJyske í gjár 11. september 2022:

Johan Poulsen, Højdevej 4, Aalborg, fylder tirsdag 70 år.

Johan Poulsen er født og opvokset i Klaksvik på Færøerne. I 1979 fik han sin lægeeksamen fra Aarhus Universitet. I 1992 blev han uddannet speciallæge i kirurgi og urologi fra Skejby Sygehus, og siden 1993 har han været overlæge på Aalborg Universitetshospital.

Han stopper med at arbejede og går på pension fra 1. oktober i år.

I år 2000 flyttede han et år til London med sin familie. Her specialiserede Johan Poulsen sig i kikkertkirurgi, et speciale, der siden er kommet sygehuset i Aalborg til gode, og som Johan Poulsen har brugt mange kræfter på at lære videre igennem uddannelsesprogrammer ved både Aalborg Sygehus og Kings College Hospital.

Siden 2006 har han været overordnet koordinator ved MIUC, en uddannelsesinstitution, der giver vordende speciallæger i kirurgi kurser i de tekniske færdigheder. MIUC dækker Region Nord og Region Midtjylland.

Johan Poulsen har specialiseret sig i robotkirurgi, et fagområde han har været med til at igangsætte og udvikle ved Aalborg Sygehus og Kings College Hospital.

Han var 1994-99 formand for Det Kirurgiske Specialudvalg ved Region Nordjylland.

Johan Poulsen er medlem af det nordiske laparoskopi-udvalg og af det danske, som han tidligere har været formand for i 10 år.

Johan Poulsen fattede tidligt interesse for kikkertoperationer og har i Danmark indført denne operationsmetode i urologien, og Aalborg var således et af de første steder, hvor man kunne tilbyde patienterne kikkertoperation for nyrekræft, blærekræft og prostatakræft.

Og han har været i stand til at trække flere andre specialistoperationer til Danmark via netværk på Kings College Hospital i London.

I mange år har Aalborg været et velbesøgt kursussted, især for engelske uddannelsessøgende.

Johan Poulsen besøger også hyppigt sit hjemland, Færøerne, både af sociale og af professionelle årsager som urologisk konsulent.

Han har derved forhandlet en samarbejdsaftale med det færøske sundhedsministerium igennem, så færøske patienter med lidelser i urinveje hovedsageligt sendes til Aalborg med henblik på højt specialiseret behandling.

Johan Poulsen er gift med Kirsten Lykke, og parret har tre voksne døtre.

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo