Eg havi ikki tosað við vermóður í longri tíð. Eg havi ikki viljað brotið hana av
- Rodney Dangerfield

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Vinna

Travel People: Det er ikke hver dag, at Tivoli kan byde inden for til gastronomi på Michelin niveau; men til sommer sker det! Tivoli har fornøjelsen af at kunne byde velkommen til Restaurant AOC fra København og KOKS fra Færøerne, begge med to stjerner i Michelin guiden. De laver hver især pop-up-restaurant i Det japanske Tårn i Tivoli i løbet af sommeren – AOC fra d. 1. juni og frem til, at KOKS overtager midt juli frem til udgangen af august. Menuerne er ikke identiske med dem fra restauranterne, men de vil give et rigtigt godt indblik i de to køkkeners filosofi, stil og råvaretilgang.

Det har alle dage i løbet af Tivolis 177 år lange historie været ambitionen at kunne tilbyde Tivolis gæster et bredt udvalg af kulinariske oplevelser. Tidligere har Tivoli huset Michelin restauranterne The Paul og Herman, og om end det ikke bliver på permanent basis, er det en stor fornøjelse at kunne give havens gæster nogle unikke spiseoplevelser på højeste niveau i løbet af sommeren, når Restaurant AOC og KOKS over en periode på knap tre måneder vil forkæle de besøgende med lækkerier på Michelin niveau.

Der bliver tale om mere simple menuer end dem, man finder på de to restauranter, men til gengæld rammer de også et prisniveau, som vil være tilgængelig for en bredere gruppe af Tivoli-gæster. På den måde lever Tivoli op til sit ønske om at give så mange gæster som muligt lejligheden til at stifte bekendtskab med gastronomi på højeste niveau.

Tivolis direktør Susanne Mørch Koch siger:
”Vi er stolte af at have indgået et partnerskab med to af de bedste og samtidig mest nytænkende restauranter i Norden, for vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid. Med samarbejdet med de to restauranter føjes to gode tilbud til den i forvejen store palet af madoplevelser i Tivoli. Med det nye partnerskab tænker både restauranterne og Tivoli nyt, og der bliver slået et slag for den sublime madoplevelse til demokratiske priser, som mange gæster nu kan se frem til.”

Restaurant AOC
Det bliver AOC, der først inviterer gæsterne inden for i Det japanske Tårn. Restauranten har to stjerner i Michelin guiden, og i en årrække har den været kendt for at være et af de bedste steder at reservere bord, når nordisk køkkenkunst og klassisk vin fra øverste hylde skulle gå op i en højere enhed. Bag AOC står den prisbelønnede sommelier Christian Aarø og topkokken Søren Selin. Selin kom til AOC i 2013, og allerede i 2015 blev hans fantasifulde, kreative og uhyre velsmagende køkken belønnet med stjerne nummer to. Han og resten af AOC-holdet skal nu i gang med at forberede menuerne til pop up-restauranten. Der er ligeledes planer om at lave en cocktail/vinbar med mindre serveringer, AOC kan besøges fra den 1. juni til medio juli.

Christian Aarø, Restaurant AOC, siger:
”Sommeren 2021 bliver helt speciel. Det bliver “Sommer i Danmark”, hvor vi alle skal nyde vores eget land og dets dejlige muligheder. Derfor ser vi frem til at give Tivolis sommergæster en ekstra gastronomisk forlystelse med AOC’s pop-up i Det japanske Tårn. Da vi blev præsenteret for ideen om at bringe de gode, unikke danske råvarer og den nordiske smag ind i Tivoli, kunne vi ikke sige nej.”

KOKS
Et af de hotteste steder for alverdens gastro-turister at rejse hen de seneste år har været Færøerne. Det skyldes én helt særlig restaurant ved navn KOKS. Om end den lille restaurant ligger fuldkommen isoleret i det rå, kuperede og frodige terræn på Færøerne, er det alligevel lykkedes inspektører fra Michelin guiden at finde dertil, og i 2019 fik restauranten sin anden stjerne i guiden. Derfor er Tivoli også stolt af, at det er lykkedes at lokke KOKS til København fra d. 9. juli til udgangen af august. Restauranten er nemlig ikke kommet til sine stjerner ved at stryge anmeldere og andre foodies med hårene ved at servere mad tilpasset internationale smagsløg. Tværtimod har restauranten tonet rent flag på de unikke råvarer og smage, som kendetegner det færøske køkken. Køkkenchef Poul Andrias Ziskas køkken er baseret på de prægtige fisk og skaldyr, som de lokale fiskere hiver op af vandet på daglig basis. Foruden søpindsvin, jomfruhummere og andre godter fra havet spiller lam også en vigtig rolle de færøske køkken, og det gør det således også på KOKS. Det er ikke mindst de mange traditionelle præserveringsmetoder, der giver det færøske køkken sit særpræg. Fisk, lam, hval og flere andre spændende råvarer fermenterer i den friske luft på Færøerne, og det giver dem en helt unik smag, som både KOKS og Tivoli glæder sig til at præsentere. Og om end der ikke bliver tale om den fulde menu, som den serveres i restauranten på Færøerne, bliver der rig mulighed for at få et indblik i den unikke færøske madkultur.

Ejer af KOKS er Johannes Jensen siger:
”KOKS nye inkarnation i Tivoli vil være enklere, mere ydmyg og billigere - men med de samme organiske ingredienser, kreative teknikker og opmærksomhed på detaljer, der har gjort KOKS til en af ​​de bedste madoplevelser i Norden.”
 
Chef for Nimb, Mikkel Ustrup siger:

”Det er ingen hemmelighed, at 2020 har været et svært år for oplevelsesindustrien og i særdeleshed for gastronomien. Med samarbejdet er vi i Tivoli efter lang tids fravær tilbage på den gastronomiske scene med noget af det ypperste på internationalt niveau. Vi kan her i Danmark være stolte over, at vi har nogle af verdens bedste kokke, og vi ser frem til at lade os inspirere af de dygtige folk, der nu går i gang med at forberede mad- og vinmenuer til de kommende pop-up-restauranter”.

Stolte traditioner
Tivoli har stolte madtraditioner og har tidligere haft restauranter med stjerner i Michelin guiden. Den engelske kok Paul Cunningham drev fra 2003-11 restauranten The Paul, som han sikrede en stjerne. Det samme gjaldt for den danske kok og forfatter Thomas Herman. Han åbnede Restaurant Herman på Nimb tilbage i 2008 og blev 10 måneder efter tildelt en af de eftertragtede Michelin stjerner.

Tivoli tager hul på årets sommersæson den 27. marts.

Fakta om Det japanske Tårn
Det Japanske tårn blev i 1900 opført af arkitekt Knud Arne Hansen, der gennem 40 år var direktør for Tivoli.  Året efter var tårnet i folkemunde blevet kinesisk, selv om tagkonstruktionen indikerer en japansk byggestil. I perioden 1901 – 2009 hed spisestedet Det kinesiske Tårn, men nu er man vendt tilbage til det oprindelige navn.

Det 25 meter høje ikoniske tårn er uden tvivl den mest fotograferede bygning i Tivoli sammen med Nimb og Hovedindgangen. Selve grundarealet er 37 m2 og alle tårnets pærer – 2.800 i alt – blev for år tilbage udskiftet med 1,6 W LED-pærer. Det Japanske Tårn har haft en række prominente lejere og her kan bl.a. nævnes Elisabeth Chaanhing, Henrik Damgård, Henrik Yde og senest Letz Sushi

Kort om Restaurant AOC
Restaurant AOC holder til i de hvælvede kælderlokaler under Moltkes Palæ på Dronningens Tværgade. Det er det stærke makkerpar Christian Aarø og Søren Selin, der driver restauranten, som siden 2015 haft to stjerner i Michelinguiden. AOC er kendt for sit nordiske køkken med udgangspunkt i de bedste lokale råvarer, hvad enten vi taler jomfruhummere og østers, dyrevildt, fritgående lam er de friskeste spæde grøntsager – ofte ”krydret” med lidt klassisk luksus i form af kaviar og trøfler. Retterne er ofte kendetegnet ved en visuel enkelhed, der gemmer på uendelige lag af smag og kompleksitet.

Sommelier Christian Aarø, som også er Præsident for Dansk Sommelier Forening, udvælger vinene til maden med stor akkuratesse, og netop derfor er restauranten kendt for at tilbyde nogle af de bedste parringer af mad og vin på dansk grund. restaurantaoc.dk/om-aoc
Fotos images.app.goo.gl/zPiubUJVz7NAWdC46

Restaurant KOKS
KOKS har for alvor sat Færøerne på det kulinariske verdenskort med sit meget unikke køkken, der tager udgangspunkt i færingernes stærke madtraditioner, som i høj grad involverer hengemning, saltning og fermentering af alt fra fisk til lam og hval. Det giver nogle meget specielle smagsudtryk, som KOKS formidler på flot og moderne vis, der gør dem forståelige for de mange udenlandske gæster, uden at man går på kompromis med traditionerne.

Det er den unge køkkenchef Poul Andrias Ziska, der har taget verden med storm, og han har vundet flere nationale og internationale priser for sin mad, som indtil videre har udmøntet sig i to stjerner i Michelin guiden.

Ejer af KOKS er Johannes Jensen, som foruden KOKS også ejer en række andre spændende spisesteder på Færøerne, der har været med til at løfte det gastronomiske niveau markant. koks.fo

Kort om Tivoli:
Georg Carstensen, Tivolis grundlægger, var inspireret af parker, som han havde set i udlandet, da han fik kongens tilladelse til at åbne Tivoli 15. August 1843.

Tivoli er i dag Danmarks største attraktion med knap 5 mio. gæster i 2018. Cirka 1/3 af gæsterne er turister. Forretningsområdet spænder over kørende forlystelser, livemusik på scenerne hver eneste dag i sommersæsonen, musik, teater og dans i Koncertsalen og Glassalen, events, møder og konferencer mm. Havens blomster og scenografi nyder ligesom de skiftende sæsoner stor anerkendelse blandt gæsterne.

Med 23 restauranter, 14 fastfood-butikker, 5 barer og 2 caféer er Tivoli Københavns største udbyder af spisesteder. En række af dem har åbent året rundt. Senest er Tivoli kommet på CNN’s liste ”Travel's 20 best places to visit in 2020”.

Herudover drives Nimb Hotel af Tivoli, der blev tildelt prisen ”Hotel Of The Year 2015” af Small Luxury Hotels of the World. Som det eneste hotel i Danmark er Nimb Hotel kommet med på Condé Nast Travelers Gold List 2020. Condé Nast Traveler er et amerikansk tidsskrift fra New York, som især specialiserer sig i luksusrejser.

I 2017 åbnede Tivoli Hjørnet med 16 nye spisesteder, restauranter, flere Nimb hotelværelser samt designbutik. Inklusive lejere og forpagtere var Tivolis omsætning 1,5 mia. kr. i 2019. Besøgstallet for hele 2019 blev 4.581.000 gæster.

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo