Ikki fyrr enn ein sær, hvussu barnabørnini taka seg upp, fær ein at vita, um ein hevur uppalt síni børn væl
- Erich Maria Remarque

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Onnur tíðindi

Eystari Landsrættur dømdi í síðstu viku ein 27 ára gamlan mann 8 mánaðar fongsulrevsing fyri neyðtøku av javnaldrandi kvinnu.

Løgreglan skrivar: 

Landsretten skærpede dermed straffen med fængsel i 2 måneder. Den unge mand udnyttede, at den unge kvinde, der var en forhenværende kæreste, sov og voldtog hende.

Landsretten havde i forbindelse med denne sag lejlighed til at tage stilling til, om de strafskærpelser inden for sædelighedskriminalitet, der slog igennem i Danmark i 2016, også skal gælde på Færøerne. Ved domsafsigelsen tilkendegav landsretten, at man ikke uden en klar politisk tilkendegivelse – som tilfældet var i Danmark – fandt at kunne skærpe straffene i sædelighedssager på samme måde.

Politidirektør Michael Boolsen udtaler: ”Inden for den angivne strafpraksis er jeg tilfreds med dommen. Udmåling af en ubetinget frihedsstraf af en vis varighed er et klart og tydeligt signal om, at samfundet ikke tolererer den type grænseoverskridende og stærkt integritetskrænkende adfærd, som den handling, landsretten har straffet, er udtryk for. Jeg håber at denne dom vil bidrage til, at man vil tænke sig grundigt om i sin adfærd, da denne sag desværre ikke er ’en enlig svale’.”

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo