Samvitskan er okkara innara rødd, sum ávarar, at onkur sær okkum
- H. L. Menchen

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Bøkur

John Pauli Vilhelm Thorsteinsson (1929 – 2014)

Karl Thorsteinsson (Karl á Brúgv, sum hann var kallaður) 1888-1957

Anna Kristine Hammer, 1901-1933

John Pauli Vilhelm Thorsteinsson (1929 – 2014)

Karl Thorsteinsson (Karl á Brúgv, sum hann var kallaður) 1888-1957

Anna Kristine Hammer, 1901-1933

52 ára gamli danski Tommy Thorsteinsson, sum júst hevur givið krimisøgu út, hevði føroyskan pápa, abba og ommu og hevur ætlanir um at koma hendavegin í sambandi við at bókin er komin út.

Í einum skrivi til VP, sigur hann, at pápi hansara var John Pauli Vilhelm Thorsteinsson (1929 – 2014), sum er ættaður úr Suðri.

Og abbi hansara, eisini suðringur, var Carl Thorsteinsson, Karl á Brúgv, sum hann var kallaður, og livdi frá 1888-1957. Omman var úr Tringisvági og kallaðist Anna Kristine Hammer, 1901-1933.

Tíðindaskrivið sum Tommy Thorsteinsson hevur sent VP:

Ny dansk krimiforfatter med færøske aner
Efter otte års tilløb debuterer den 52-årige Tommy Thorsteinsson som forfatter med krimien ”Ensom Ulv”, der udkommer 18. oktober. Til daglig er han salgschef, familiefar til tre – og bosat i Vejle.

Det var et stort øjeblik, da den 52-årige Tommy Thorsteinsson forleden modtog de første eksemplarer af sin debutroman fra forlaget. Krimithrilleren hedder ”Ensom Ulv.”

- Jeg driller mine tre børn med, at bogen er mit fjerde barn, fortæller forfatteren. Til dagligt arbejder han som salgschef for et fagblad, der henvender sig til industrien. En virkelighed langt fra drab og terrorisme, så forbindelsen er ikke nærliggende. Men det forklarer han således:

- Jeg har gennem tiden læst rigtig mange krimier og ind imellem haft den tanke, at det kunne jeg også have skrevet, fortæller Tommy Thorsteinsson. Men det er aldrig blevet til mere end enkelte kapitler, som endte i skuffen, for jeg havde ikke tid til at gøre noget ved det. Men på et tidspunkt kom jeg til at sige højt, at jeg vil udgive en bog, før jeg fylder 50. Det lykkedes ikke helt, men nu er den her.

- Jeg fandt ud af, at hvis det skulle lykkes, måtte jeg have nogle redskaber for at komme rigtig i gang. Så for et par år siden meldte jeg mig til en skriveskole, og pludselig havde jeg de værktøjer, jeg havde savnet. 

I sommeren 2016 tog skriveriet for alvor form. For at komme i gang tog Tommy Thorsteinsson et skriveophold på Comwell i Brejning. Her fik han styr på persongalleri, plot og tidslinje. Her fik han også skrevet prologen, som faktisk udspiller sig i Brejning.

- Jeg havde en målsætning om at skrive 20 sider om ugen, men med et krævende fuldtidsjob som salgschef var det ikke altid muligt at finde tid i hverdagen, fortæller han. Så stod jeg op klokken 2 om natten, når min kone tog på arbejde i Billund Lufthavn, og så skrev jeg indtil børnene stod op.

Efter mere end et års arbejde, korrekturlæsning og mindst 8 gennemskrivninger er det ”fjerde barn” så på gaden.

- Nu glæder jeg mig bare til at høre folks reaktioner på bogen, og måske endda læse et par anmeldelser, siger Tommy Thorsteinsson. Han har allerede ideer til kommende krimier med samme persongalleri. En af de kommende udgivelser planlægges at udspille sig på Færøerne.

- Min far stammer fra Suderø på Færøerne, og jeg har lyst til at lade én af de kommende krimier udspille sig på Færøerne. Jeg vil gerne tage et skriveophold på Færøerne, for at researche til en kommende bog i serien. Min far John Pauli Vilhelm Thorsteinsson døde i 2014. Måske er det derfor, at jeg gerne vil inddrage disse smukke øer og barske landskaber i en af mine krimier.

Om bogen
Der er både seriemord og terror i bogen ”Ensom Ulv” med den fængende undertitel ”I mørke er alle katte grå – ulve ligeså!”.

Handlingen tager sit udspring i en koncert med Rihanna på Refshaleøen i sommeren 2016. Under koncerten findes en ung kvinde myrdet og iklædt hvide englevinger. Det bliver starten på en hæsblæsende jagt på en seriemorder for drabsefterforsker Anna Blaafalk.

Samtidig med drabet på Refshaleøen lander en af verdens mest eftersøgte terrorister i Københavns Lufthavn. Han er kommet til Danmark for at udføre en dødbringende mission.

Bogen udkom i oktober 2017 på forlaget Forfatterskabet.dk

Grein í Vejle Amts Folkeblad - trýst her

John Pauli Vilhelm Thorsteinsson (1929 – 2014)

Karl Thorsteinsson (Karl á Brúgv, sum hann var kallaður) 1888-1957

Anna Kristine Hammer, 1901-1933

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo