Ein hin virðismesti eginleikin hjá einum leiðara er at savna evnaríkar starvsfelagar um seg
- Norman A. Augustine

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Merkisdagar

Ásvald Simonsen fyllir 60 ár mikudagin 16. oktober, men dagurin verður ikki hildin fyrr enn miðjan november. Saman við Ásvaldi á myndini sæst konan, frú Marianne Laiderz, sum fekk tvístarv hjá Ásvaldi - bæði sum kona og stjóri

Ásvald Simonsen fyllir 60 ár mikudagin 16. oktober, men dagurin verður ikki hildin fyrr enn miðjan november. Saman við Ásvaldi á myndini sæst konan, frú Marianne Laiderz, sum fekk tvístarv hjá Ásvaldi - bæði sum kona og stjóri

Ásvald Simonsen fyllir 60 ár mikudagin 16. oktober, men dagurin verður ikki hildin fyrr enn miðjan november. Saman við Ásvaldi á myndini sæst konan, frú Marianne Laiderz, sum fekk tvístarv hjá Ásvaldi - bæði sum kona og stjóri

Ásvald Simonsen, København, direktør, fylder 60 år onsdag 16. oktober.

Fødselaren stammer oprindeligt fra Hoyvik, men i hele sit voksenliv været en fri fugl svævende over vandene, først og fremmest i Danmark og Norge, men også i Island og Tyskland. Han kom til Danmark i en ung alder. Han blev optaget på Roskilde Handelsskole, og senere åbnede han egen butik med sportsartikler.

Da han i begyndelsen af 1990’erne fik overdraget agenturet for det tyske firma Polytan’s kunstgræsplæner, var Thorshavn Kommune på Færøerne den første køber til et stort kunstgræsanlæg, der bl.a. inkluderede byens stadion. Dermed var grundstenen til fødselarens  succes lagt.

Ásvald så et betydeligt potentiale i sportsklubber, kommuner, regioner etc. i det nordlige Skandinavien samt Færøerne, Island og Grønland, der alle gerne ville have græsplæner på deres stadioner, men hvor det på grund af klimaet ikke var muligt at få græsset til at gro, hvorfor eksempelvis fodboldkampe oftest blev afviklet på grusbaner.

På et tidspunkt mente han, at han havde brug for en partner, og den partner blev til hans overraskelse en af de helt store, for samtidigt med at være forretningspartner blev Marianne Laiderz også hans hustru! Ásvald måtte konstatere, at næsten uden selv at vide det havde han slået to fluer med ét smæk.

Med den unge dame ved sin side kom der styr på de facetter, der tidligere havde været mere flydende. Når hun irettesatte ham, plejede han at sige: Jeg véd godt, at du er ´born to lead´, og det er nok ikke helt forkert, for sidenhen har de to unge mennesker opdelt rollerne på den måde, at Marianne står for Direktion, mens Ásvald bevæger sig ude i marken for at sælge.

´Det er Ásvald, der tegner firmaet overfor kunden, og uden Ásvald var der ikke noget firma. Han er en gudsbenådet sælger, hvis lige ikke findes,´ konstanterer Marianne.

Sammen har de i de forløbne år solgt mere end 1.000 kunstgræsplæner i den nordlige del af Skandinavien samt på Færøerne, Island og Grønland, og forretningen er langsomt blevet udvidet med salg af tribuner, tribunestole samt teleskoper.

Ambassadør for Færøerne
————————————-
Ásvalds far var fra Hoyvik, og moderen stammede fra Funning. Hun døde i 1977 i en alder af kun 41 år. Ásvald var på det tidspunkt ikke fyldt 18 år.

´Far jobbede som lagerforvalter hos P/f Poul Hansen, hvor han var ansat i mere end 50 år, og min Farbror havde ligeledes mere end 50 års ansættelse i Føroya Banki. De burde begge have fået Dronningens Fortjenstmedalje. Det fik de så ikke, men de har begge levet udmærket alligevel.

Med henvisning til sin Far og Farbror siger Ásvald:

´Som alle kan forstå, kommer jeg fra solide familieforhold.´

Selvom det er mange år siden, Ásvald har haft fast adresse på Færøerne, er han en hyppig gæst på sine tidligere hjemstavnsøer. Gamle familiemedlemmer og rigtigt mange venner har han stadigvæk kontakt til, og han følger med i både øernes økonomiske og politiske forhold, så lige meget, hvor han kommer frem, kan han give et aktuelt billede af situationen på Færøerne. Han sætter en ære i at optræde som en værdig Ambassadør for Færøerne.

Da han og Marianne besluttede sig for at indgå ægteskab, var der for Ásvald heller ingen tvivl om, at vielsen skulle finde sted i Færøernes domkirke i Thorshavn. Brylluppet løb af stabelen 30. december 2003.

60 års fødselsdagen, der indfalder nu på onsdag (16. oktober 2019), markeres efter færøsk skik med en middag på en typisk Færø-restaurant i Thorshavn, dog først til november, for 300 indbudte, først og fremmest familie foruden ‘de nærmeste venner’.

Preben Jack Petersen

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo