Rættarlig samkensla við tí seka er svik móti tí óseka
- Ayn Rand

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Onnur tíðindi

Arktisk Kommando: Generalmajor Søren Andersen har overtaget styringen fra brigadegeneral Poul Primdahl, og i denne uge ankommer førstnævnte til Færøerne for første gang.

”Arktisk Kommandos opgaver på Færøerne spænder bredt fra overvågning og suverænitetshævdelse til bortsprængning af ammunition og fiskeriinspektion. Jeg ser frem til at blive introduceret til disse og mange flere opgaver, når jeg med mellemrum vil besøge Færøerne og vores enheder i området,” siger generalmajor Søren Andersen.

Under sit første besøg på Færøerne skal Søren Andersen besøge Forbindelseselement Færøerne i Tórshavn, hvor medarbejderne fra Arktisk Kommando til dagligt holder til. Ligeledes skal chefen for Arktisk Kommando hilse på samarbejdspartnere fra Færøerne – herunder Rigsombudsmanden.

”Jeg er glad for at være blevet chef for Arktisk Kommando, og det er min hensigt at komme på besøg på Færøerne ofte for at vedligeholde gode relationer, og for at jeg bedre kan lære befolkningen og kulturen at kende,” slutter Søren Andersen.

Ud over at holde kontakt til de færøske samarbejdspartnere og holde dem orienteret om militære aktiviteter, står Arktisk Kommandos Forbindelseselement Færøerne blandt andet også for at koordinere aktiviteter omkring Færøerne med det militære hovedkvarter i Nuuk, overvåge skibstrafikken, støtte med ammunitionsrydning og lave fiskeriinspektioner.

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo