Tað eru trý sløg av fólkum. Tey sum fáa tingini at henda, tey sum hyggja at ímeðan hini fáa tingini at henda, og so tey sum undrast yvir hvat tað var sum hendi
- Fred Clauser, neyðlendi í Eiðisflógva í 1969

Rules

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Onnur tíðindi

Instituttet for Fremtidsforskning: I forbindelse med den 76. Verdenssundhedsforsamling mødtes professor i globale sundhedssystemer ved Harvard University, Rifat Atun, sammen med Copenhagen Institute for Future Studies (CIFS), Microsoft, Roche og Siemens Healthineers for at annoncere etableringen af Movement Health Foundation.

I en tid hvor mange lande over hele verden oplever enormt pres på deres sundhedssystemer på grund af befolkningsvækst, øget levealder, stigende forekomst af kroniske sygdomme samt fortsat trussel fra infektionssygdomme, har fonden til formål at fremme samarbejde på tværs af sektorer. Dette skal på sigt resultere i adgang til høj kvalitet sundhedspleje for alle mennesker, både nu og i fremtiden.

Movement Health Foundation arbejder lokalt sammen med regeringer, iværksættere, sundhedsudbydere og patienter. Fonden vil udnytte ekspertisen, kompetencerne og ressourcerne hos sine stiftende partnere for at ruste sundhedssystemerne til de fremtidige krav og hjælpe med at indføre den nødvendige digitale innovation for at imødekomme verdens sundhedsbehov bedst muligt.

Ved at følge en femtrinsproces, der omfatter identifikation af udfordringer, lokalt netværkssamarbejde, fokuseret politisk ændringsarbejde, inkubation af løsninger samt pilotprojekter og skalering, sigter fonden mod at skabe langvarig effekt. Samtidig vil fonden fremme samarbejde, udveksling af bedste praksis og iværksætterånd.

Instituttet for Fremtidsforskning vil udnytte big data til at identificere innovationsudfordringer og flaskehalse samt muligheder for internationalt samarbejde, der kan hjælpe landene med at løse deres mest presserende sundhedsproblemer. Siemens Healthineers vil undersøge mulighederne for at implementere innovative patientcentrerede løsninger inden for områder som AI-drevet diagnostik. Microsoft vil bidrage med ekspertise inden for teknologi og digital transformation, og Roche vil udnytte sin dybe forståelse af medicinsk biologi og sin langsigtede tilgang for at maksimere innovation og bidrage til at realisere universal adgang til høj kvalitet sundhedspleje.

Alle disse indsatsområder vil blive styret af formanden for fonden, professor Rifat Atun, som er engageret i at fremme universal sundhedsdækning og udvikling af robuste sundhedssystemer ved at yde strategisk rådgivning.

"Sundhed udgør fundamentet for lighed og retfærdighed, reducering af fattigdom samt udviklingen af bæredygtige samfund. Systemisk ændring af sundhedsvæsenet udgør en væsentlig del af fondens formål. Vores mål er at opbygge fremtidssikrede og integrerede sundhedssystemer på globalt plan. Gennem samarbejde på tværs af lande og kontinenter sigter vi mod at løse de største udfordringer inden for sundhedsområdet, herunder forbedring af lige adgang til sundhedspleje af høj kvalitet og reduktion af den undgåelige sygdomsbyrde," udtaler Bogi Eliasen, sundhedsdirektør ved Instituttet for Fremtidsforskning og medlem af fondens bestyrelse.

Movement Health Foundation har forpligtet sig til at arbejde for, og at lede de nødvendige forandringer inden for sundhed. Vores mission er at forberede og transformere sundhedssystemerne med fokus på de kommende generationers rettigheder, forventninger og håb.

Læs mere: www.movementhealth2030.com/en/resources/movement-health-foundation-launch

Um tú veitst okkurt, sum VP ikki veit - skriva so til vp@vp.fo